Kaygı Seviyesi Yüksek Olan Çocuğuma Nasıl Destek Olabilirim?

Psikolojik Danışman Ayşenur Kork | Ocak, 2024

Kaygı, tehlike veya tehdit olarak algılanan bir duruma karşı verilen duygusal, davranışsal ve fiziksel tepkileri içeren doğal bir yanıt sistemidir.

okula-uyum-ve-oryantasyon

Okula Uyum ve Oryantasyon

Uzm. Kl. Psk. Senanur AKÇA |Ağustos, 2022

Okula başlama süreci hem çocuklar hem de ebeveynler için yeni ve heyecan verici bir deneyimdir. Çocuklar aşina olmadığı, çevresini, insanlarını, kurallarını bilmediği bir ortama ebeveynleri olmadan ilk kez adım atacaklardır.

kurban-bayrami-ve-cocuk

Kurban Bayramı ve Çocuk

İrem Demiröz & Kevser Başıbüyük | Temmuz, 2022

Toplumsal birlik ve kaynaşmayı sağlayan bayramlar çocuklar için büyük öneme sahiptir, bayramlar çocukların dünyasında unutamadıkları anılar olarak yer eder. Çocuklar için bayram; sevgi, hediyeleşmek ve mutluluğun sembolüdür.

otizm

Travma Sonrası Stres Bozukluğu Semptomları İle Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Semptomlarının Karıştığı Durumlar

Psikolog Elifnur BEKÇİ |Haziran, 2020

Bir çocuk var ki: Dikkati dağınık, bir disiplin sorunu var, dürtüsel davranıyor, uyumsuz, kurallara meydan okuyor, söylenenlere karşı geliyor ve akranlarıyla sorun yaşıyor. Ne kadar da dikkat eksikliğinin ve dürtüselliğin belirtilerinin yer aldığı bir tabloya benziyor değil mi?

sinir-egitimi

Sınır Eğitimi

Psikolojik Danışman Rümeysa Çoban | Mayıs, 2020

Sınırlar kendimizi güvende hissetmemizi sağlar. Örneğin okul bahçesinin duvarlarla çevrili olması bize güven verir. Ülkemizde kuralların ve yasakların olması bize güven verir. Sınırsızlık ise kendimizi tedirgin ve güvensiz hissetmemize sebep olur.

otizm

Otizm Nedir?

Münibe Gülsu Cebeci |Mayıs, 2020

Otizm spektrum bozukluğu, belirtileri bebekken başlayıp bu dönemde ve çocukluk döneminde kendini gösteren kişinin dış dünya ile olan iletişiminde problemler meydana getiren, tekrarlayan davranışlara neden olan bir rahatsızlıktır

dikkat-eksikligi-hiperaktivite-bozuklugu.jpg

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Psikolog Elifnur Bekçi | Mayıs, 2020

Dikkat süresi kısa, dikkati çabuk dağılan, fiziksel ve sözel olarak aşırı hareketli, cevaplarında aceleci olan çocuklar 1940’lardan beri psikolog ve psikiyatristlerin inceleme alanı olmuş. İlk tanımlama 1902 yılında İngiltere’de yayınlanan makaleden sonra gerçekleşmiştir.

Özgül Öğrenme Güçlüğü

Özgül Öğrenme Güçlüğü

Psikolojik Danışman Nazik Orhan | Mayıs,2020

Öğrenme, bireyin olgunlaşma düzeyine göre, çevresiyle olan etkileşimi sonucunda yeni davranışlar kazanması veya eski davranışlarını değiştirme sürecidir. Birey olarak her birimizin doğal öğrenme süreçleri var ve yaşam boyunca öğrenmeye ihtiyacımız vardır.

pandemi-uzaktan-egitim-ve-rutinler

Pandemi Sürecinde Çocuklar İçin Günlük Rutinler Ve Uzaktan Eğitim

Psikolojik Danışman Nazik Orhan | Mayıs, 2020

Hepimiz küresel boyutta sıkıntılı ve belirsiz bir dönem içerisindeyiz. Özellikle toplumsal yarar için evlerimizde kaldığımız ve sosyal desteklerimizin çoğuna ulaşamadığımız bu dönemde, korku ve kaygı duygularına kapılmamız normal tepkilerdir.

Pandemi Sebebiyle Kaygılı Olan Çocuklarımıza Nasıl Yaklaşalım?

Pandemi Sebebiyle Kaygılı Olan Çocuklarımıza Nasıl Yaklaşalım?

Psikolog İlksen Şavkın | Mayıs, 2020

COVİD-19 salgını sebebiyle yaşam rutinlerimiz değişti. Çocuklar okula gidemiyor ve evden eğitim almaya çalışıyorlar. Sosyal mesafeyi arttırmak gerektiği için,

hosgeldin-2-yas

Hoşgeldin 2 Yaş

Psikolog Başak CANTÜRK | Nisan, 2020

Ebeveynler olarak, çocuğunuza rehberlik ettiğiniz hayat yolculuğunda bazen hiç bilmediğiniz, baş etmekte zorlandığınız durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu kimi zaman çocuğunuz çok küçük bir bebekken olabilir, kimi zaman çocukluk döneminde kimi zaman ise ergenlik çağlarında.

es-bagimlilik

Eşbağımlı İlişkiler: Kurban Üçgeni

Psikolog İlksen Şavkın |

Hayat içerisinde seçtiğimiz temel bir rol olmakla birlikte, karşımıza çıkan durum ve ilişkiler sonucunda farklı roller geliştirebiliriz. Kişiler ve roller değişse bile roller arasındaki döngü sabit kalmaktadır.

Çocuklarımızla cinsellik hakkında nasıl konuşalım?

Psikolog Başak CANTÜRK |

Çocuklar, ebeveynlerin hayatlarına gelen kıymetli birer yol arkadaşlarıdır. Anne ve baba artık yolculuklarına yeni yol arkadaşları ile devam etmeye başlarken, yürüdükleri yolu da yol arkadaşlarına tanıtmaya başlarlar. Bu kıymetli yol arkadaşı hiç bilmediği bir yolda anne ve babasını izleyerek, onlara güvenerek ve hayat yolculuğuna dair bilmediklerini öğrenerek ilk adımlarını atar.

Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi

Rumeysa Çoban | İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

Mahrem; arapça kökenli bir kelimedir ve “gizlemek, örtmek” anlamına gelir. Mahremiyet ise gizlenen, özel alan demektir. Mahremiy eteğitimi; bireyin kendi özel alanını ve başkalarının özel alanını tanımasını sağlayan, sınır çizmeyi ve sınırları geçmemeyi öğreten, kişinin öz saygısını ve insanlara olan saygısını arttıran, kişilik gelişimin de önemli yere sahip olan bir eğitimdir.

Sınır Eğitimi

Psikolog İlksen Şavkın | Haziran, 2016

Sınırsız bir dünya hayal edin. Hukuki, dini, toplumsal ve ahlaki sınırların olmadığı bir dünya. İnsanların sınırlarını bilmeden hareket ettiği bir dünya. Ne kadar korkutucu değil mi! Tam olarak bu yüzden en temel ihtiyacımız olan güven duygusunu hissedebilmemiz için sınırlara ihtiyacımız var.

Batı Mah. Burhan Toprak Cad. Batı Apt. No:4 Daire:1 Pendik/İSTANBUL
+90 (555) 877 76 27

© 2024 SİMURG PSİKOLOJİ, Tüm Hakları Saklıdır.